11/25/2010

June-November 2010.

Sudah lama tak menulis. Tak temui waktu & juga mood untuk bercerita. Yang penting, buat masa ni, kehidupan aku berjalan dengan baik & lancar, lebih-lebih lagi aku sedang asyik dengan cuti semester :) Kenangkan balik, apa yang jadi pada aku sepanjang bulan Jun-November kat UiTM Puncak Perdana, confirm aku sengih sorang-sorang. Tak boleh lupa, bila gua turn up into emo girl pasal homesick gara-gara demam yang tak kebah-kebah. Hari-hari bangun dari tidur mesti cakap 'apa nak jadi hidup aku ni, apa nak jadi hidup aku ni'. Sebijik macam zombie. Kemuncak cerita, aku kurang bercakap, tak pakai make-up, & tak mau online. Ceh, memang tak boleh blah. Tapi nasib baik la kemurungan tu tak lama, aku kembali gelak membabi buta. Semua nya kerana support keluarga & kawan-kawan tercinta. Kesimpulannya di awal semester, aku tertekan sebab sakit teruk plus assignment berkilo-kilo. However as time past, I bumped into one strange feeling. Perasan yang buat aku hargai masa-masa terbaik & terindah yang pernah aku lalui sewaktu degree (which I have once denied) & perasaan bahagia sewaktu master bersama-sama kawan-kawan baru & juga lama (one of the best part during my university years). I love you so much, Nurul Uyun. I know you will not read this, that is why I'm dare to type. HEHE. Juga kepada Dayah, Ct, Ros, Nazwa & Ejan, you guys are totally cool, love you. Ya Allah, semoga semester kedua aku di Puncak, akan lebih indah :) Besides that, Hari Raya Aidilfitri & Hari Raya Aidiladha tahun ni pun sangat best. Tak terbelenggu dengan exams mahupun assignments yang kasi stress. Absolutely hip hip hooray. In fact, jumpa kawan-kawan lama dari sekolah rendah taw. Seronok! Semua nya dah berubah. Tak macam dulu. Definitely this is because we change whether we like it or not (Ralph Waldo Emerson).

Selamat Hari Raya Aidilfitri.
Selamat Hari Deepavali.
Selamat Hari Raya Aidiladha.
Selamat Hari Konvokesyen?

Note : Oh 30/11/2011, can't wait to meet you, my graduation day :)
Happy convocation day, my dear friends :)

6 comments:

little cart00n said...

study kat uitm puncak perdana?

Mrs. Att :) said...

a ah :)
nape awak? :)

little cart00n said...

elie pun uitm puncak perdana gak..
amek teka! :)

Mrs. Att :) said...

yeke??
ntah2 kte pernah bertembung kan :D
part bape ye? duk kolej?

akarAkustika said...

salam...nak conteng2 sket bleh?..haha

time flies...it move n always move 4ward...n its impossible that the time will stop, or move back even a tick...its up to us to decide what to leave behind as it flies...macam peterpan & pari2 kecik terbang tinggalkan debu2 kilat yg kunun2 ade kuasa terbangkan org...or mcm fighter jet or boeing 747 yg terbang n tingalkan asap2 mencemar udara...hehe..percaya x manusia buleh terbang?..hehe tapi manusia terbang skali dengan masa...so, make sure kita tinggalkan kenangan2 indah yg mampu buat kita senyum or ketawa cam org gila bila tiba2 satu hari di depan, kita cube utk toleh belakang...mase depan tu x tentu...same cam kta terbang kat awan nun...kabur2 ada awan tebal/kabus/jerebu etc etc...we dont know ape yg akan dtg terpa kita...so we have to be aware...tp jgn sangka kalu terbang kat langit yg cerah tu xde pape musibah...hehe...kene lagi extra careful coz nanti tetibe ade burung melintas...or superhero yg pakai spentot merah kat luar kunun2 cube terbang pantas utk jd hero...haha ape tah merapu...anyhow, congrates sbb dah graduate...just remember, future tu belum pasti, tp apa yg kita buat harini insyaAllah akan tentukan future kita..stay positive...jgn pk yg karut marut...hehe...salam jumaat...assalamualaikum....


~guess who?~

alinac lover said...

lama x update ek