6/13/2010

SUKMA in Melaka.

Masa mula-mula masuk stadium Hang Jebat, terasa macam tahun lima puluhan. Mood aku terus transform jadi mood oldies nak sambut merdeka zaman Tunku Abdul Rahman. Tapi dapat je tempat duduk, perbarisan dah mula. Cis, tak dapat tengok warna-warni persembahan pembuka. Aku ingatkan dapat lah cuci-cuci mata, tengok atlet-atlet masuk padang. Tengok-tengok, kitorang sekeluarga, dapat duduk seat paling atas. Kalau dah macam tu, maskot gebu pun nampak macam kerengga. Dah tu, aku pulak tak bawak spec sebab spec aku patah lagi. Rugi, rugi. Even malam tu, aku alami separuh kecacatan mata, meremang-remang juga bulu roma aku ni dalam stadium. Semua gara-gara persembahan yang hebat-hebat belaka. Bangga jadi anak melaka. Berbalik kepada tujuan asal datang stadium, gua sangat-sangat happy dapat spend masa dengan family. Walaupun sepanjang event, aku berjuang bermati-matian, tahan keinginan nak pergi tandas.

Muka-muka menyemakkan stadium.

Muka semangat membara.

Muka penyeri majlis (ehem, ehem, mak ajak lah ayah jalan-jalan lagi).

Muka-muka bersedia tengok bunga api.

Muka penyeri majlis jugak (ayah, mak ajak ayah jalan-jalan).

Stadium Hang Jebat dari pandangan atas.

Atlet-atlet hensem dari pandangan atas.

Yeay! Berdansa.

Yeay! Pura-pura jadi ombak.

Yeay! Berlakon jadi bot.

Rasa sayang hey rasa sayang.

Penjajah!

Bunga api!

Cik-cik bunga! HAHA.

2 comments:

ecca zulaikha said...

hahaha!
i guess u should say thanks to who, ha?
4 the pic(s) ?
(;

Nur Izzati binti Mohamad Anuar (Ati Anuar) said...

hey cik bunga!
cool x? ha ha ha
origato (tunduk comel)