6/13/2010

Indian-Wedding. Bangkit Mood Cinta Lama.

Semalam, buat julung-julung kalinya aku attend Indian-wedding kat Melaka. From my opinion, the wedding was totally great. I love the songs played during the ceremony and I noticed that some of the Indian guys are not bad. Macam yang Elmira cakap, buat gua ingat cinta lama je. Kahwin keliling api, kau ingat aku heroin filem Hindustan ke? HAHA. Kawan baikku, aku suka jawa Selangor le. HEHE.

Unfortunately, ada salah seorang kawan mak cakap : "pening kepala kalau duduk sini lama-lama". For me, it was rude since it was expressed publicly. Kalau tak selesa, keep it to yourself sudah la. Tak payah nak announce ketidak-selesaan tu depan orang ramai. Racist, macam mana bangsa lain nak hormat dengan bangsa kita kalau benda simple macam ni tak boleh nak deal? Aku suka dengan apa yang mak aku cakap : orang akan hormat kita kalau kita hormat orang.

Cikgu Mano, cantiklah you :) Macam Dewi. Dewi apa eh? Lupa da nama.

Tak guna otak, pergi kenduri pakai jeans.

Note : No wonder Mimi & Ika suka mamakman. Comel-comel baby kat situ.


2 comments:

miss H said...

agree with your point pasal rudeness tu. xperlu lahh ckp mcm tu en. :)

Nur Izzati binti Mohamad Anuar (Ati Anuar) said...

yup. keep it to yourself sudah.
laen cte klu kne stand up for your right.
hi miss H.
salam perkenalan :)